vineri, 15 octombrie 2010

TRATAMENTUL VENECTAZIILOR - TELANGIECTAZIILOR



Odată apărute venectaziile , se poate realiza tratament parțial cu unguente sau geluri cu heparină su arnica .

Pe cale generală se administrează flavonoide și vitamina C .

Metoda cea mai eficientă de tratament este LASERTERAPIA – CUTERA XEO este un sistem laser superior pentru tratamentul acestor vase de sânge inestetice , care combină frecvența ideală de 1064 nm cu paramentri flexibili .
Tratamentul se adapteaza pentru fiecare pacient ( se pot trata venele fine pana la vene profunde reticulare cu diametru pana la 3,5 mm ) . Se emit pulsuri de energie luminoasă care realizează coagularea sângelui din vase , ulterior absorbit de corpul nostru . In funcție de dimensiune , număr și culoarea vaselor de sânge pot fi necesare 1-2 ședințe . Pacientul simte o ușoară înțepătură când pulsul este transmis prin piesa de mână . După tratament nu există durere. După tratamentul vaselor mari , un pigment mai închis poate persista săptămâni , luni de zile .

Deasemeni vasele sparte pot apare și datorită unui masaj agresiv sau cafeinei prezente în anumite unguente anticelulitice . Masajul anticelulitic amelioreaza aspectul de ”coajă de portocală” , dar poate provoca venectazii și agravează vergeturile .

Datorită schimbărilor hormonale la femei ( pubertate , premenstrual , sarcină , menopauză ) , hormonii feminini tind să relaxeze pereții venelor . Tratamentul cu hormoni de substituție și contraceptive orale pot crește riscul apariției varicelor și telangiectaziilor . Dacă aveți celulită dar și vene sparte și vergeturi , alegeți atent trataemtul , pentru că ameliorând o afecțiune le puteți agrava pe celelalte !


Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale

Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu